Puhutaan joogasta!

Halusin tänään jakaa kanssanne tulevan joogaviikonloppumme ohjaaja Aksana Kurolan mietteitä joogailusta, sen vaikutuksesta meihin. Samalla halusin valottaa vastauksia yleisimpiin kysymyksiin aiheesta. Voit liittyä 24.10 ja 25.10 pidettävään joogakurssiimme nopeasti TÄSTÄ. Lisätietoa Aksanasta ja kurssistamme löydät vielä sivun pohjalta.

Yoga_ylä

”Yogas chitta vritti nirodahah.”

Joogan asana eli asentoharjoitus hoitaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Se vahvistaa lihaksistoa, vapauttaa lihaksiston jännitystiloja ja parantaa kehon hallintaa. Monet ovat saaneet joogasta apua kehon kiputiloihin ja moniin vaivoihin.

[KATSO MYÖS VILLEN JOOGAILUN ENSITAIPALEET: Universal Yoga, osat Yksi ja Kaksi]

Kun veri virtaa, kun energiaa virtaa, kun elimistömme toiminnot virtaavat, tuntee ihminen olevansa elossa.

Harjoittelu saa selän suoristumaan ja taipumaan kuin pajun vitsan – vielä aikuisiällä huomaa kasvavansa pituutta. Harjoittelu saa hartiat laskeutuaan ja avaa rintakehää  – ja täten  helpottaa hengittämistä.

Harjoituksissa käytetty hengitystekniikka auttaa keskittymään ja vahvistamaan läsnöäolon tunnetta. Jooga tarkoittaa yhteyttä omaan kehoonsa, mikä syntyy tietoisen hengityksen kautta. Syvä hengitys vapauttaa stressistä ja kivuista – ja nostaa kehon energiatasoa.

Samalla kun tuntee kehonsa jooga-asentojen eli asanoiden haasteiden parissa, huomaa mielensä pysähtyneen juuri siihen hetkeen. Kun keho muuttuu, myös mieli muuttuu.

Harjoituksen myötä vapautuu aiemmista paineista ja oppii hallitsemaan omaa elämää.

Mitään ei tapahdu hetkessä, mutta jooga vie oikeaan suuntaan ja pitää siellä niin kauan kun harjoituskin kuuluu elämään. Joogaa voi harjoittaa kuutena päivänä viikossa tai harvemmin. Säännöllinen harjoittelu antaa parhaimman tuloksen.

Joogaa ei kuitenkaan suoriteta, vaan harjoituksena voi olla jo se että istahtaa joogamatolleen ja keskittyy hetkeksi omaan hengitykseen. Muutama aurinkotervehdys on jo todella hieno saavutus.

Säännöllisen harjoittelun lopputuloksena on onnellinen olo.

 

JOOGALAJEISTA

Joogalajeja on lukuisia ja se mikä sopii kenellekin on hyvin yksilöllistä.

Astangajoogaa pidetään yhtenä kaikkein dynaamisimpana ja haastavimpana joogamuotona. Se sopii erityisesti aktiivisille ja liikunnallisille ihmisille tai sellaiseksi haluaville. Se sopii myös niille jotka ovat pitkästyneet muiden joogalajien parissa.

Yinjooga sopii vaativuudeltaan lähes kaikille, mutta erityisesti jäykille henkilöille. Joogamuotona se ei välttämättä ole paras mahdollinen yliliikkuville nivelille.

Palaa lopuksi vielä takaisin alkuun. Tuo kuvan alla oleva lainaus, mitä se tarkoittaa? Lainaus on otettu Patanjalin joogasutrasta, ja tarkoittaa, että ollessasi oikeassa joogan tilassa, mielen liikkeet hiljentyvät. Se on kaikkien joogalajien perusta.

 

LÄHDE KOKEMAAN JOOGAN HURMOS

Voit tulla kokemaan näitä mahtavia tunteita ja liittyä mukaan joogaviikonloppuumme kahden viikon päästä! Liittyminen tapahtuu helposti TÄSTÄ LOMAKKEESTA. Joogaviikonloppu pidetään siis lauantaina ja sunnuntaina 23. ja 24.10 aamupäivästä. Kurssilla käydään läpi Astanga ja Yinjoogan alkeet.

Halusimme laittaa mukaan vielä täysin veloituksetta ylimääräisen kehonhuoltotunnin torstaina 22.10 kello 18:00. Lukaise lisätietoja kurssista ja ohjauksista tästä linkistä, ja liity mukaan TÄNÄÄN!

Jos sinulla tulee yhtään kysyttävää, laita kyselyjä sähköpostitse osoitteeseen ville.vilen@unifit.fi

KIRJOITTAJASTA

aksuesittelykuva
AKSANA KUROLA
Aksana on sertifioitu joogaopettaja (RYT300 yoga alliance), kokonaisvaltaisen lapsijoogan ohjaaja ja joogaterapeutti.
Lisätietoja Aksanasta löydät osoitteesta www.yoganature.fi.

Comments are closed.