universal jooga II

Yogapose

Kirjoitin aiemmin tällä viikolla joogailusta. Lyhyesti sanottuna olen ottanut siitä paljon vaikutteita aikaisemminkin, mutta nyt vasta päätin ottaa sen tavaksi aamurutiiniini. Joogailua heräämisen yhteydessä aina kun mahdollista, eli tavoitteena vähintään 5 kertaa viikossa. Kestoltaan treenit oli suunnilleen 10-30 minuuttia fiiliksestä ja aikatauluista riippuen.

Tsekkaillaan hieman mitä huomioita itse löysin kun astuin joogailun maailmaan, ja sen jälkeen annan muutaman vinkin siitä miten itsekin pääset alkuun.

EKAT KERRAT

Aloitin joulukuun 19. päivä. Onneksi netti ja kirjastot ovat pullollaan ilmaista joogaopasta. Halusin antaa ohjat jonkun muun käsiin ja tehdä niin kuin käsketään. Mitä paremmin opin eri tapoja ja metodeja, sitä paremmin ymmärrän perusteet ja voin sitä kautta soveltaa niitä parhaiten itselleni ja asiakkailleni sopiviksi kokonaisuuksiksi.

Aloitin lataamalla Kindleen ilmaisen Man-Flow joogaoppaan, koska pitäähän se nyt äijämeiningillä aloittaa. Tämä pikku e-kirja esitteli paljon perus jooga-asentoja ja pari mahdollista rutiinia kokeiltavaksi. Ei kai siinä muuta kuin tekemään. Koneelta tsekkailin ohjeita ja kuvia jotta varmasti teen alusta asti oikein.

Pyrin kokoajan keskittymään hengitykseen ja hallitsemaan rentoutuksen ja jännittämisen suhteita kehossa. Keskittyminen oli myös kropan ja sen reaktioiden tunnistamisessa eri asentoja läpi käydessä. Tätä samaa opasta käytän yhä, koska halusin antaa sille paljon aikaa perus ADHD -treenaamisen sijaan. Lähiviikkoina saatan kokeilla muuta alahaaraa ja tyyliä.

MITÄ HUOMIOITA

Joogaminen olikin yllättävän raskasta. Se sisälsi paljon asentoja joita ei rehellisesti ollut edes helppo pitää pitkiä aikoja. Samoin rauhallinen hengittäminen haastavissa asennoissa ja pidoissa vaatii harjoittelua. Rehellisesti käsitykseni kunnon joogailusta oli hieman erilainen, ja tämä käykin ihan kunnon liikunnasta. Toki varmasti rutiinit ja koulukunnat eroavat paljonkin toisistaan, mutta mennään nyt yleistämisen linjalla.

Kehitystä asentojen hallinnassa ja raskaudessa on tullut ajan myötä ihan hyvin, mutta kyllä sillä yhä saa kropan oikein hyvin hereille ja mielen virkeäksi.

Olen suhteellisen venyvä kaveri ihan luonnostaankin, mutta löysin silti useita kehityskohtia ja hauskoja jumeja ympäri kehoa, joista kyllä osan tiedostin mutta en tehnyt asioille mitään. Monien asentojen ja liikkeiden kokeilu antoi hyviä eväitä ja työkaluja näiden jumien ratkaisuun ja pakotti kerrankin näitä kehittämään. Kyljet ovat esimerkiksi yksi pahimpia jumikohtiani, ja voin sanoa että kuvan asento on nykyään ehdoton suosikki näiden venyttämiseen.

MITEN PÄÄSET ALKUUN

Haluan jakaa nyt vinkit sinulle miten pääset alkuun. Totta kai luonnollisesti suosittelen ihan ekana etsimään paikallisen joogaporukan ja menemään sinne ottamaan ensiaskeleet ammattilaisen huomassa. Asiat on aina parempi tehdä ammattilaisen valvonnassa ensin! Ajattelin itsekin käydä tsekkailemassa ryhmäjoogailun salat lähiviikkoina. Kuitenkin, jos kotijoogailu kiinnostaa, tässä pari askelta alkuun:

1) Käväise kirjastossa tai pyörähdä internetissä. Nappaa sieltä simppeli joogarutiini tai opas jolla pääset alkuun.

2) Aloita pienestä. Jos haluat tästä tavan, tee siitä ensin varmaa. 5-10 minuuttia useita kertoja viikossa saa sinut aluille. Jos sekin tuntuu haastavalta, aloita yhdellä tai kahdella asennolla päivässä ja etene siitä mukavuuden mukaan.

3) Kuuntele kehoasi ja tee maltilla. Kukaan ei kilpaile sinua vastaan. Etenkin kun olet omaa ohjaajasi, tulee sinun tehdä rauhassa omien rajojesi mukaan ja kuunnella kroppaasi. Älä vie venytyksiä äärimmilleen, äläkä tee mitään mikä sattuu. Tee jotain mitä varmasti pystyt.

4) Hengitä ja rauhoitu. Joka liikkeessä. Tämä on sinun kehosi ja mielesi parhaaksi kaikista eniten, ei kilpalaji. Kerrankin sinulla ei ole kiire.

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…