1 tärkeä kysymys onnistumiseesi

Miksi2Epäonnistun usein. Olen jo monesti tänä vuonnakin kaatunut pahasti nokilleni elämäntapoja luodessa ja muokatessa. En ole päässyt kaikkiin asettamiini tavoitteisiin enkä ole toteuttanut kaikkea haluamaani. Tämä on varmasti tuttua sinullekin. Ja se on ihan okei.

Vanhan sanonnan mukaan ihminen joka ei epäonnistu ei pyri kehittymään. Häviäjä oppii aina enemmän. Sinä tulet epäonnistumaan. Asioita tapahtuu. Sitä kutsutaan elämäksi. Vihdoin näiden epäonnistumisten kautta tajusin, mikä kysymys suurilta osin määrittää sen, mihin pystyn ja missä lopulta onnistun:

Miksi?

KYSYMYKSEN VOIMA

”Miksi” määrittää onnistumisesi. Emme tee mitään ilman tarkoitusta. Jokaista valintaamme ja elämäntapaamme ohjaa tavoite ja ajatus. Miksi saa sinut jatkamaan joka kerta kun jämähdät paikallesi tai kun kaadut nokillesi. Miksi nostaa sinut ylös, ja pistää yrittämään uudestaan.

Tajusin eräässä vaiheessa etten ole pysynyt tietyssä tavoitteessa tai toiminnassa, sanotaan vaikka pienessä painon karsimisessa tai venytysrutiinissa, koska minulla ei ole siihen tarpeeksi syvää syytä. Miksini ei ollut tarpeeksi vahva. Muut ajatukset ja hyväksytykset nousivat usein edelle ja syrjäyttivät nämä tavat. Vastus oli aivan liian kova tahtooni nähden.

Jos vertaan muihin tapoihini, kuten jokapäiväiseen kirjoittamiseen, joogailuun tai syömistottumuksiin, on niissä paljon voimakkaampi tausta. Niillä on enemmän arvoa, Miksi on tarpeeksi suuri ohjaamaan toimintaani joka päivä.

Suurimmassa osassa tapojani, jossain vaiheessa tätä kysymystä ei enää tarvitse tehdä. Jossain vaiheessa emme enää edes tiedosta syitä teoillemme.

Kysy itseltäsi, miksi teet mitä teet. Miksi haluat muuttaa elämääsi? Haluan pudottaa painoa ei riitä, eikä kelpaa. Se ei tarkoita mitään, sitä ei mikään aja eteenpäin. Älä käsitä väärin, kyseessä on hyvä ja tärkeä ratkaisu, joka voi johtaa mahtaviin juttuihin. Mutta siinä vaiheessa kun se homma alkaa mennä vaikeaksi, ja se tulee menemään vaikeaksi, on parempi olla 100 % selkeää miksi tätä teet. Painonpudotus on ratkaisu, ei syy. Siinä vaiheessa kun sinusta tuntuu että haluat lopettaa etkä jaksa enää pidemmälle, pitää jostain kummuta kovempi liekki joka saa sinut puskemaan seuraavaan päivään.

Monesti otamme hölmöjä tempauksia ja erikoisratkaisuja ilman sen kummempaa ajatusta. Tiedämme kyllä mitä pitää tehdä, mutta emme ymmärrä miksi me asioita teemme. Tämän takia uuden vuoden lupauksesi pettää, tästä syystä ryhdyt pikadieeteille ja supertreeniohjelmille ja sen jälkeen palaat lähtöpisteeseesi. Toimintasi syy on hukassa tai aivan liian heikko. Henkeämme on lähes mahdoton murtaa kun syymme ovat tarpeeksi vahvoja.

Kun seuraavan kerran haluat muuttaa elämääsi, kysy itseltäsi yksinkertainen kysymys:

Miksi?

Ehkä haluat olla vihdoin tyytyväinen kehoosi, haluat osoittaa itsellesi olevasi tarpeeksi vahva ja päättäväinen. Haluat löytää suorituskykysi rajat ja rikkoa ne. Haluat nähdä lastesi leikkivän ja viettää aikaa heidän kanssaan. Haluat elää pidempään ja liikkua paremmin, ilman kipuja. Kaikella mitä teemme on todellinen syy siellä jossain. Jos sellaista syytä ei ole, Miksimme jää pinnalliseksi, tulet epäonnistumaan, aivan kuten minäkin.

KUINKA LÖYTÄÄ SYYSI?

Mihin ikinä tavoitteesi haluatkaan suunnata, me haluamme auttaa sinua niin paljon kuin mahdollista. Ota meihin yhteyttä tai vieraile Facebookissamme, ja luodaan yhdessä elämäsi kunto.

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…