23 pointtia 23 vuodelta

Sunset

Täytin viime viikolla 23 vuotta. Ensin alkuun haluan kiittää joka ikistä onnitteluista. Toiseksi, vietin syntymäpäiväni riehuen intohimoni parissa: Valmentaen ja maastavetäen. Parempaa en voisi toivoa. Lisäksi halusin jakaa synttäreideni kunniaksi ilmaista valmennusmateriaalia antamalla sähköpostilistamme tilaajille kaiken mitä proteiineista, hiilareista ja rasvoista tiedän. Jos et ole vielä tilaajana, voit hypätä listalle ja saada saman lahjan vielä ensi sunnuntaina! Nyt kuitenkin kasasin teille 23 aivan satunnaista hajatusta ja asiaa ihan vain kaikesta hyvinvoinnin, tapojen, elämän ja harjoittelun kynnykseltä. Nauttikaa! Tsekatkaa myös Facebook, meillä on menossa Smoothieviikot, eli kaikki tekemään vaan herkullisia pirtelöitä.

 

1. Liikkuminen on ihmisoikeus. Käytä sitä. Ihmiskeho on aivan uskomaton ja joka ikinen ihminen pystyy aivan ihmeellisiin asioihin. Mutta silti monet jättävät tämän oikeuden käyttämättä.

2. Hyvinvointi on elämäntapa. Elämäntavat koostuvat valinnoistasi. Ympäristö, arvosi, tarpeesi ja historia muovaavaat valintasi. Muutos lähtee siis aina pienistä syvällä olevista seikoista.

3. En ymmärrä miksi kauneus ja terveysihanteemme ovat täysin päinvastaiset kuin se ympäristö missä kasvamme. Ylipaino on normaali reaktio modernin maailman lihottavaan ympäristöön. Tähtää siis epänormaaliin.

4. Voimaharjoittelu on tärkein työkaluni henkiseen kehittymiseen ja hyvinvointiini. Olen oppinut todella paljon niin tieteestä kuin mielestäkin ihan vain ollessani tangon alla ja ohjaten muita samassa tilanteessa.

5. Rauta ei ikinä muutu. Rauta ei välitä päivästäsi, sitä ei kiinnosta murheesi. Kuntosali puhdistaa mieltäsi jos vain annat sen tehdä niin. 100 kiloa on 100 kiloa päivästä toiseen, se ei ikinä muutu. Minulla on ollut jos jonkinlaista turbulenssia elämässäni, mutta siinä vaiheessa kun olen taas tangon alla, ei millään niistä seikoista ole väliä.

6. En tiedä paljoa parempaa tunnetta kuin sitä, minkä painava rautainen tanko aiheuttaa selässäsi tai käsissäsi. Edellisiinkin kahteen viitaten, se aiheuttaa tietynlaista nöyryyttä, mutta samalla paljon paljon sisäistä voimaa.

7. Ei ole olemassa taikaohjelmia, ihmeratkaisuja tai maagisia pillereitä. Kaikki hyvä vaatii työtä. Työtä ja omistautumista. Milloin viimeksi olet oikeasti omistautunut jollekin asialle pidempään kuin kaksi viikkoa? Tulokset näkyvät vasta viikkojen pitkäjänteisen ja jatkuvan työn jälkeen, eikä vähempää voi odottaa.

8. En tiedä onko se median vai muiden ihmisten vai minkä syytä, mutta meillä on nykyään täysin vääristyneet mielikuvat ja odotukset kaikesta mihin ryhdymme itsemme kehittämisen saralla. Tämä käsitys omaa jopa tieteellisen diagnoosin masentavalla ”false hope -syndrome” nimellä. Joka toisaalta on ikävä kyllä osuva. Monet meistä elättävät useita kertoja turhia toiveita ja toivoja omaten aivan vääränlaisia odotuksia siitä mitä tulevat saavuttamaan, ja mihin oikeasti ovat valmiita.

9. Helppo on vaarallinen sana. Monet asiat mitkä estävät meitä kehittymästä ja tekemästä muutosta ovat helppoja. Sohvalla makaaminen on helppoa, samoin pikaruoan hakeminen. Toisaalta taas muutoksen pitää alkaa mahdollisimman helpoista asioista. Usein tämä helppo pitää ansaita. Kaikki on vaikeaa aluksi. Mutta jos jaksat roikkua mukana, tulee vaikeasta helppoa, ja joudut etsimään uuden vaikeuden ja haasteen.

10. Jos mikään ei muutu, mikään ei muutu. Kuten kohdassa 2 painotettiin, hyvinvointi on elämäntapa. Voidaksesi paremmin ja kehittyäksesi, sinun täytyy muuttaa jotain. Siihen liittyen…

11. Tee mitä pystyt, missä oletkaan, sillä mitä sinulla on. Jos jäät odottamaan sitten-kun hetkeä tai niin-jos tilannetta mitään muutosta ei tule ikinä tapahtumaan.

12. Keskity hyvinvoinnin ja liikkumisen kehittämiseen. Hyviä asioita seuraa. Painonpudotus on pahimmillaan neuroottista hommaa ja ampuu hieman ohi taulusta. Jos voit paremmin ja jaksat pidempään, on muutos parempaan tapahtumassa. Vaaka voi olla hyvä mittari tai pahin vihollisesi. Kaikki riippuu siitä mihin suurimman keskittymisesi kohdistat.

13. Monien ihmisten tulisi rajoittaa venyttelyä ja keskittyä voimaan ja tasapainoon. Meillä on jumeja ja tiukkuuksia, mitkä ovat enemmänkin sen syytä, ettei lihaksemme enää selviä sellaisilla liikelaajuuksilla mihin olemme sen venyttämällä saaneet.

14. Ääripäät ovat huonoa tiedettä. Toisaalta niistä saa huomiota. Jos joku käyttää sanoja aina, ei ikinä, ei koskaan tai kaikki, yritetään sinulle myydä jotakin. Lue kaikkea toinen kulmakarva kohotettuna. Joka ikinen ihminen haluaa myydä sinulle jotain. Oli se sitten ajatus, tuote tai mielipide.

15. Meditoi useita kertoja viikossa. Maailma on stressaaava paikka. Anna itsellesi aikaa ajatella. Itse tykkään 10 minuutin pätkästä ennen nukkumaanmenoa, jotkut saattavat tykätä heräämisen yhteydessä meditoinnista. Mene istumaan, lyö kello päälle ja hengittele syvään, anna ajatustesi juosta.

16. Suklaa on hyvää, samoin viski. Ei tässä mitään viisauksia. Tykkään vaan ruoasta. Ja sinunkin tulisi siitä nauttia. Ruoka ei ole vain polttoainetta ja kaloreita.

17. Syö paljon vegejä ja proteiinia. Muut tärkeät aineet tulevat mukana

18. Ainut lisäravinne, jota oikeasti voisin ihmisille suositella on Omega-3 tabletit. Me syömme nykyään melko teollista kamaa, ja suurin osa rasvoistamme on Omega-6:sia. Omega-3 tabuilla saataisiin vähän tasoitettua tätä väliä, ja samalla parannettua kehon toimintaa. Mutta varo huonoja Omega-3:sia. Laaduissa ja määrissä on tuhottomasti eroja.

19. Lue jotain viikoittain. Ihan sama mitä, kunhan jotain. Älä katso niin paljoa telkkaria. Myin pois telkkarini viime viikolla enkä ole katunut hetkeäkään. Lue, luo ja kommunikoi mieluummin.

20. Kahvakuulaheilautus on kuntosaliharjoitusten eliittiä. Samoin maastavedot. Tee molempia ja tee niitä paljon.

21. Lähestulkoon jokaisen luomani harjoitusohjelman perustana toimivat viisi liikemallia: Kyykyt, Takaketjun liikkeet (lue kohta 19.), työnnöt, vedot ja paikallaan pysyminen (keskivartalo). Tee yksi joka palikasta niin et voi mennä pieleen. Jätä rannekäännöt ja hauistreeni vähemmälle.

22. Kuka tahansa pystyy vetämään leukoja ja tekemään punnerruksia ajan ja harjoittelun myötä. Moni vain ei ole valmis kestämään sitä työtä minkä takana se on.

23. Hidas muutos voittaa pikaratkaisut milloin tahansa. Mihin sinulla oikeasti on kiire? Takaisin lähtöpisteeseen? Etene rauhassa, tavat vaativat aikaa muodostuakseen.

Enkä edes ole lähellä maalia. Olen vasta päässyt vauhtiin. Suuria asioita on tulossa, pysykää kuulolla.

Tykkäsitkö artikkelista? Löydät hyviä vinkkejä myös facebookista!
Tykkäsitkö artikkelista? Löydät hyviä vinkkejä myös facebookista!
Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…