5 Vinkkiä parempaan saliharjoitteluun


Haluan tänään yksinkertaisesti jakaa teidän kanssanne muutamia vinkkejä kuntosalille, jotka olen havainnut hyödyllisiksi melkeinpä kenelle vain. Hyvää alkavaa viikkoa

1. Paljasjaloin tai tasapohjille. Treenaan aina Converset jalassa tai paljain jaloin, ja jotkut kummaksuvat sitä. Olen puhunut barefoot -ilmiöstä jo aiemmin, ja sama pätee myös kuntosalin puolelle. Suosittelen hyvin vahvasti jättämään ilmatyynylenkkarit pois kuntosalilta. Jalkasi ei löydä niistä kengistä oikeaa tasapainoa, ja voimantuottosi kuin tekniikkasi ja liikkuvuutesi usein kärsii tästä. Voidaan puhua pienestä loukkaantumisriskin kasvamisesta, etenkin jos liikutellaan raskaita painoja, ja jos työtä tehdään vaikeammista asennoista (askelkyykyt, yhden jalan harjoitteet, yms.) Jos mahdollista, ota kengät pois tai vaihda ainakin tasapohjaisiin kenkiin. Kehosi kiittää.

2. Jätä laitteet väliin. Laiteharjoittelu on pääosin vain kehonrakentajille ja kuntoutujille. Jos haluat maksimihyödyn minimityöllä, nouse ylös ja liikuta painoja. Käsipainot, kahvakuulat ja levytangot luovat rasitusta aivan koko keholle, teit mitä liikettä tahansa. Keho joutuu vahvasti säätelemään ryhtiäsi ja tasapainoasi liikkeen aikana, jolloin voin taata että kehosi saa kovemman treenin ja polttaa enemmän energiaa kuin yhdelläkään hauiskääntö tai pec dec laitteella. Istut kotona muutenkin 8 tuntia, miksi tulet salille istuskelemaan? 

3. Ajatus lihaksiin ja liikkumiseen. Tämä on etenkin niille jotka kaipaavat lisää lihasta ja voimaa tiettyihin lihaksiin. Mielen ja lihasten välillä on yhteys. Keskittymällä liikkeen aikana työtä tekevään lihakseen voimme mahdollisesti lisätä sen aktivaatiota, ja sitä kautta siihen kohdistuvaa rasitusta. Esimerkiksi leuanvedoissa keskity selkälihastesi tai hauistesi supistumiseen korostaakseen näiden työmäärää, tai punnerruksessa ojentajiin tai rintalihaksiin. Tsekkaa täältä Bret Contrerasin minitutkimusta aiheesta.

4. Pidä homma lyhyenä. Jopa puolen tunnin treenin on riittävä varsinkin tavalliselle kuntoliikkujalle. Puoli tuntia on tarpeeksi voiman kasvatukseen, rasvan polttoon kuin lihaksien lisäämiseenkin. Jos aikaa kuitenkin on, pidä treeni siinä 45-60 minuutin rajoilla. Mitä kauemmaksi harjoite ajautuu aloitusajankohdasta, sitä heikompi on sen vaikutus. Hallitse lepoaikojasi, pitäydy isoissa liikekuvioissa ja pidä tempo yllä!

5. Pidä kirjaa. Yksi helpoimmista asioista, joilla harjoittelua saadaan kehitettyä jatkuvasti parempaan suuntaan, on simppeli: Kirjaa työsi ylös. Pidä harjoituspäiväkirjaa. Kirjoita sinne mitä teit, millä painoilla, ja paljonko teit. Jos haluat vielä kattavammin, kirjoita myös kuinka raskaalta paino tänään tuntui tai mitkä fiilikset jäi. Kun sinulla on treenihistoria kirjattuna, on helpompi seurata kehitystäsi, sekä löytää ne asiat mitkä sinulle toimivat, ja mitkä eivät. Lisäksi edellinen salikertasi on tärkeässä osassa siihen, mitä tänään teet. 
 
Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…