Ihmeaineista ja käärmeöljyistä

Et tarvitse sitä, säästä rahasi.

Minulta kysytään usein erilaisista lisäravinteista, ihmeaineista ja superlääkkeistä joita erilaiset firmat kovasti yrittävät meille kaikille tuputtaa. Katsokaas, kaikesta halutaan helpompaa, monet haluavat mennä siitä mistä aita on matalin. Sen lisäksi meidän tulisi uskoa että jossain päin Mariaanien hautaa on merilevä joka yksinään on avain parempaan hyvinvointiimme. Lisäravinteet nykypäivänä pystyvät ratkomaan kaiken ja polttamaan turhat rasvasi, antamaan sinulle läjän lihasta, täyttämään veroilmoituksen ja katsastamaan auton. Oikeasti, jätä ne käärmeöljyt sinne hyllylle. Paitsi jos joku lisäravinne oikeasti täyttää veroilmoituksen ja katsastaa auton. Lähetä niitä minullekin.

TIETEELLISESTI TUTKITTU

Hyvä ja menestyvä lisäravinnekäärmeöljy on aina ”tieteellisesti” tutkittu ja todistettu. Ikävä kyllä tämä lause sisältää monia rumia varjopuolia. Pitää usein paikkansa että kaikkia myydyn ihmeaineen osia on kyllä erikseen tutkittu, mutta on täysin eri asia millainen tutkimus on ollut ja mihin se on päätynyt. Suurin osa näistä höpöhöpöaineista joista et ole kuullut, jotka on revitty kasveista joista et ole kuullut, on tieteellisesti tutkittu ja todistettu lähinnä eläinkokeilla. Suosittelen harrastamaan kulmien kohottelua ja empimistä ennen ostoa. Ellei kehosi sitten toimi kuin sisiliskolla tai rotalla (Useimmiten ei toimi!). Eläinkokeet ovat ihan hyviä kartoittamaan eri aineiden potentiaalia ja mahdollisuuksia, mutta riittäväksi todisteeksi niistä ei ole että aine olisi meille jotenkin hyödyllinen. Tarvitaan useita hyvin hallittuja ihmiskokeita.

Eläinkokeilla ei pitkälle pötkitä
Eläinkokeilla ei pitkälle pötkitä

Jos jopa ihmiskokeisiin asti on päästy, on superaineen tuotteella usein pohjanaan vain yksi tutkimus muutamalla koehenkilöllä, joka on tuottanut pikkuriikkisiä vaikutuksia. Ja tämä riittää. Tämän jälkeen tuotteen voidaan sanoa ollen tieteellisesti tutkittu, ja tulosten olevan merkittäviä! Monet lisäravinteet sisältävät aineita joita on tutkittu ihmisillä hyvin vähän, ja joiden tutkimustulokset ovat erittäin ristiriitaisia.

Se, että lisäravinne toimii, ei tarkoita että se olisi kovinkaan hyödyllinen, etenkin kun verrattaisiin johonkin luonnollisempaan lisäravinnettomampaan ratkaisuun. Tässä on näiden kehuttujen tutkimusten yleinen piilotettu monttu: Suosiva koeasetelma. Yleensä lisäravinne toimii paremmin kuin ei mitään, tai se on sumputettu yhteen oikeasti toimivien valmisteiden kanssa. Monesti tulos on positiivinen mutta mitätön oikeassa elämässä, vaikka kuinka olisikin tutkimuksellisesti merkittävä.  Ei ole myöskään enää salaisuus että negatiivisia tutkimustuloksia ei usein julkaista tai ne jemmataan. Tämä on ikävä fakta, mutta ymmärrettävä bisnesratkaisu. Ole tarkkana siitä, kuinka tutkittu tuote onkaan kyseessä!

 

AINESOSIA & HUUHAATA

Eräskin hieno lisäravinnelafka mainosti kuinka heidän tuotteensa sisältää energisoivaa ja terveyttä edistävää C vitamiinia kuin myös sydäntä suojelevaa kalaöljyä ja E-vitamiinia. Mikä oli ihan totta; Näiden aineiden terveyshyöty on todettu monesti ja lisäravinne tosiaan sisälsi näitä aineita. Mutta totuus on hieman hauskempi. Yksi kapseli nimittäin sisälsi C-vitamiinia puolikkaan paprikan verran. Kalaöljytuotteena lisäravinne oli todella kehno, eikä sisältänyt kuin neljäsosan siitä kalaöljystä mitä parhaat kalaöljyvalmisteet. E-vitamiinin määrät saat vajaasta kourallisesta manteleita. Mutta kai se riittää. Sen sijaan että keskittyisit ensin olennaiseen eli ravinnon ja fyysisen aktiivisuuden säätelyyn voit toisaalta käyttää rahojasi lisäravinteisiin. Takaan että ne usein kyllä toimivat jossain määrin. Monet lisäravinteet sisältävätkin paljon ihan pomminvarmoja aineosia joilla on oikeita terveyshyötyjä, mutta sitten ne korostavat näitä avaruusviljoja ja ties mitä ja niiden hyviä vaikutuksia, sivuttaen samalla sen faktan kuinka helposti ravinnolla voitaisiin korvata sen tabun parhaat ainesosat.

Miten tämä homma voidaan tiivistää? Lue pienet präntit: Mitä aine oikeasti sisältää ja kuinka paljon siitä on käyttökelpoista ja oikeasti hyödyllistä kamaa? Miten paljon tuotetta on oikeasti tutkittu ja mihin tuloksiin on päädytty?

 

APU ON LÄHELLÄ!

Entä jos en osaa tai ehdi tutkia asioita näin tarkkaan? Ei hätää, kysy rohkeasti meiltä! On hyvin harvoja lisäravinteita joita oikeasti suosittelisin käyttöön, etenkin jos ravinnon tai aktiivisuuden kannalla on vielä tehtävää. Haluamme UniFitissä ohjata sinut menestykseen tämän kaupallisen ja valheellisten lupausten täyttämän aallokon läpi myymättä yhtäkään tablettia tai jauhetta. Meitä voit pommittaa lisäravinteisiinkin liittyvillä kysymyksillä niin facebookissa kuin blogin kommenteissa, tai vaikka suoraan sähköpostitse (unifit.oy@gmail.com)!

 

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…