Miksi muutoksesi on tuomittu epäonnistumaan?

Tuomas_nurmiDieetit toimivat. Sen takia kirjakaupat ja kirjastot ovat täynnä ruokavaliokirjoja, jotka lupaavat kadottaa sinulta kasan kiloja kahdessa viikossa. Näillä dieeteillä on vekkuleita nimiä, ja ne syyttävät jos jotakin eri ravintoainetta tai ruokailutapaa nykytilanteestasi. Nämä kirjat saavat tuloksia aikaan, se on selvä. Ei niitä muuten myytäisi.

Samoin useimmat harjoitusohjelmat kyllä toimivat. Oli kyse mainostelkkarin myymistä vatsajumpista tai Personal Trainerisi tekemästä kolmijakoisesta rintahauisrääkistä. Kaikki toimii, kunhan sinä toimit.

Kaikki kuitenkin lakkaa toimimasta, silloin kun sinä lakkaat toimimasta. Dieetit ja harjoitusohjelmat toimivat, kunnes ne eivät toimi. Tästä johtuen kirjoja tulee aina lisää. Ongelma on siinä, että pysähdyt.

”Do not be afraid of growing slowly, be afraid only of standing still”

Kiinalainen sananlasku

Ensimmäinen virhe muutoksessa on sen rajaaminen tekoihin. Sinulla on kasa tekoja: sääntöjä, ohjeita ja paperinivaskoja. Ei toimintoja. Tee nämä asiat kolmen viikon ajan ja saat tuloksia.

Laiharit ja treeniohjelmat päättyvät joskus. Hyvin harva pystyy pitämään tiukkoja ja rajoittavia ruokavalioita yllä pitkään. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Olet mahdollisesti jopa saavuttanut tavoitteesi.

Paluuta vanhaan ei kuitenkaan ole. Kehosi ei enää toimi samalla tavalla. Entiset elämäntapasi ajoivat sinut tuohon pisteeseen. Jos dieetin tai treeniohjelman jälkeen palaat takaisin vanhaan, tiedät kyllä mitä tapahtuu. Ensi vuonna sinulla on täsmälleen sama projekti edessä. Suurimmalla osalla painonpudottajista on vähintään 3-5 dieettiyritystä jo allaan.

Kyse on asenteesta. Silloin kun keskityt vain toimimaan sen dieetin ja vaa’an lukemien mukaan, on asenteesi lukossa. Et pyri kehittymään tai oppimaan. Haluat vain päästä tämän läpi.

Toimintasi tulee jatkua. Etsi kestävää kehitystä ja asennoidu kasvuun. Haluan, että opit ja kehität toimintaasi koko ajan. Matkasi ei lopu. Päämääriä on hyvä asettaa, mutta ne saavutettuasi on aika jatkaa. Älä pysähdy tai palaa takaisin. Ota seuraava askel.

 

RATKAISU : ELÄMÄNTAVAT

Elämäntavat ovat automatisoituneita ja vähävastuksisia valintoja toiminnassamme. Niihin vaikuttavat ympäristömme, historiamme, motiivimme ja tunteemme.

Arjessasi on kymmeniä tapoja joita et edes tiedosta. Ne ovat ilmiselvyyksiä, automaattisia toimintoja ympäri päivääsi: Hampaiden pesusta navigointiin, iltanaposteluun ja ostokäyttäytymiseesi.

Tapoja voi olla heikkoja tai vahvoja. Kuvittele kasvavaa puuta. Kun sitä ruokkii pitkäjänteisesti ja jatkuvasti, sekä tietoisesti suojelee vahingoilta, kasvaa siitä vahva ja jykevä puu. Samoin käy tavoillesi. Mitä pidempään ja useammin olet tapaasi toteuttanut, sitä vahvempi se on, ja sitä vaikeampi sitä on murtaa.

Tavat ovat niitä toimintoja, johon palaat silloin kun seinät kaatuu ja kriisi uhkaa. Kovan stressin alla, tahdonvoiman ja toiminnan motivaation ollessa matalalla, teemme sitä mikä on pääkopalle yksinkertaisinta. Tämä on sekä hyvä, että huono asia.

Jos tapanasi on stressin alla syödä päin honkia tai lopettaa liikkuminen, en lupaa sinulle mitään hyvää. Jos taas rakennat tapasi oikein, pystyt kehittymään pahassakin paikassa.

 

ekirja_kansi2HALUATKO OTTAA ENSIMMÄISET ASKELEESI?

Kuinka vahvoja tapoja sitten luodaan? Mitä muita virheitä tavallisesti teemme muutoksen alussa (niitä on jopa neljä kappaletta!)

Haluamme tarjota sinulle loistavan työkalun muutoksen tekemiseen ja pysyvien elämäntapojen luomiseen: 3 askelta kohti elämäsi kuntoa! Tämä 23 sivuinen e-kirjamme on sinulle tehty ilmainen opas oikeanlaiseen ja kestävään muutokseen. Kirjasta löydät edellä puhutut neljä yleistä muutosmokaa, kuin myös ratkaisut ja käytännön askeleet menestyksekkääseen elämäntaparemonttiin.

Saat kirjan helposti liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi alapuolelta tai etusivultamme! Kirja saapuu sähköpostiisi. Saat samalla viikoittaisia vain tilaajillemme jaettuja vinkkejä sekä tarinoita, jotta menestyt matkallasi entistä paremmin! Lataa ilmainen lahjasi ja liity jatkuvasti kasvavaan joukkoomme tästä:

 

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…