pienen budjetin liikuntaa

fygee

Joskus se vaan on fygestä kii. Siitä huolimatta sanon tätä usein: liikkuminen on ihmisoikeus. Ja usko tai älä, sen ei tarvitse viedä edes rahaa, saati sitten aikaa. (Kiireisille ihmisille suosittelen sydämellisesti artikkeliamme, noh, kiireisille ihmisille!) Meillä on lukuisia asiakkaita jotka treenaavat kotona ja luonnossa. Samoin ystävämme Laura Peippo Fitness From The Northista on tehnyt nimeä itselleen musertamalla ihmishenkiä Levin luonnon helmassa käyttäen kiviä ja keppejä. Siinä missä nyt potkin omaa nilkaaani, sanon sinulle ettei raha tule olemaan este. Paras työkalusi on sinä.

Yksi suurista tavoitteistani on saada aikaan muutos. Ja siinä tärkeänä välivaiheena on tuhota joka-ikinen este, tekosyy ja harhakäsitys joka estää sinua tekemästä välittömän ratkaisun ja muutoksen parempaan. Yleisimpiä asioita joita kuulen on raha. Et välttämättä halua käyttää rahojasi kuntosalille, saati sitten ammattivalmennukseen. Kuinka kuluilta vältytään ja samalla maksimoidaan tulokset?

 

MITÄ OIKEASTI TARVITSET?

Liikkuminen on hyvin yksinkertaista. Meillä on nykyään todella vääristyneet käsitykset liikkumisesta ja hyvinvoinnista. Et oikeasti tarvitse salilaitteita napataksesi hienoja liikunnan hyötyjä. Unohda brändit ja ostos-tv. UniFitillä uskomme luomaan liikettä ja hyvää oloa paljon kuntosaleja pidemmältä. Tarjoamme valmennuspalveluitamme mihin vain olosuhteisiin kuntosalilla tai ilman. Reseptisi on kaksiosainen: Kehonpainosi ja luovuutta. En ole vielä törmännyt ihmiseen jota en saisi puhki, kehittymään tai väsymään kehonpainoharjoitteilla. Pystyt tekemään kehonpainoharjoittelua missä vain ja milloin vain.

Lihaskuntoharjoittelusta suosin kehonpainolla isompaa toistomäärää ja harjoittelumäärää. Kehonpainoharjoittelu ja pikkukuormat eivät kuormita kehoa tai hermostoa tajuttoman paljoa, joten pystyt treenaamaan usein ja paljon. Ja vieläpä ilman kustannuksia ja lisämaksuja. Käytä monipuolisia liikemalleja, tee kykkyjä, treenaa sitä takaketjuasi, työnnä itseäsi kauas asioista ja vedä itsesi lähemmäs asioita! Liiku sivuille, taaksepäin, ylös ja alas äläkä pysähdy ennen kuin treeni on tehty. Jos sinulla ei ole suoritustavoitteita ja haluat vain nauttia liikunnasta, tarkkaan laadittu ja fiksusti etenevä ja ohjelmoitu ohjelma ei välttämättä ole tarpeellinen. Pidä vain huolta siitä että vaihdat harjoitteita ja toistomalleja vähän väliä.

Käytännössä: Kehonpainoharjoituksia. Tee paljon ja tee useasti.

 

PITÄÄKÖ MINUN?

Haluat tehdä muutakin, eikös? Lähde ulos, käy lenkillä. Minulta kysytään usein että onko pakko juosta, tai pyöräillä, tai käydä salilla. Useimmiten vastaus on ei tietenkään. Tee mistä pidät, ja tee jotain mikä saa sinut voimaan hyvin. Tämä heijastuu vahvasti tavoitteistasi ja omasta syystäsi tehdä asioita. Jos haluat vain voida paremmin ja liikkua paremmin, miksi pakoittaisin sinut mihinkään malliin? Voin antaa ideoita jos vaikka johonkin, ja yhdessä löydetään aina paras ratkaisu. Itse tykkään juosta älyttömän kovaa lyhyitä matkoja, mutta ei se ole kaikkien juttu. Pyöräily taas ei ole hauskaa, mutta joku toinen siitä tykkää. Liikuntabudjettisi ratkeaa ja selkeytyy yhdellä hienolla ratkaisulla.

Käytännössä: Mene ulos ja liiku. Et tarvitse brändikenkiä tai teknisiä paitoja. Mene vain ja liiku. Kysy neuvoa ja vinkkejä matkasi varrella!

 

JOS SILTI HIEMAN

stoplight

Olen suuri kahvakuulaharjoittelun ystävä. Kahvakuulan käyttöä on helppo oppia, sen lisäksi sen ominaisuudet ovat mielestäni käsipainoa monipuolisemmat ja harjoittelua tukevammat (aerodynamiikan ja mekaniikan puolesta). Ikävä kyllä kahvakuulat ovat pahasti brändättyjä, ja tästä rautaisesta tai muovisesta kahva-alasimesta saat pulittaa törkeitä summia. Yksi mahdollisuus tässä tapauksessa on siirtyä luonnon keskelle: Kivet, tukit ja muut painavat asiat ja ämpärit tekevät loistavia treenivälineitä. Et tarvitse kuin mielikuvitusta ja ripauksen hulluutta. Mutta jos lompakossasi on kuulan mentävä rako, suosittelen sitä vahvasti, etenkin jos kuntosalille meno ei välttämättä ainakaan vielä ole juttusi. Kahvakuulan ja kehonpainotreenin yhdistelmä on todella tehokas ja lisää saman tien paljon mausteita tähän soppaan.

Sen sijaan että hommaisit uskomattoman reisilähennyshärpäkkeen (kuka muistaa ne sinipunaiset ihmevempeleet? Meillä ainakin oli semmoinen joskus), tai sixpackvyön, hommaa jotain, millä voit treenata koko kehoasi monipuolisesti ja jotain mikä opettaa ja kehittää liikkumistasi.

Käytännössä: Jos haluat monipuolistaa harjoitteluasi kehonpainosta eteenpäin, nappaa käteesi kahvakuula.

 

KEHITYKSEN RAJOISTA

Kaiken tämän sanottuani kannatan silti erittäin vahvasti kuntosaliharjoittelua. Kehonpainoharjoittelu ja yksittäisellä välineellä treenaaminen on loistava keino startata muutoksesi. Olen huomannut että kehonpainolla ja kotitreenillä aloittamalla kynnys salille lähtöön ja siellä harjoitteluun pienenee huomattavasti,

Arvojemme ja tavoitteidemme mukaisesti en voi ohittaa sitä faktaa, että paras kehitys ja parhaimmat tulokset syntyvät kun yhdistämme harjoitteluun myös kuntosaliympäristön. Pidemmän päälle harjoitusvälineistön monipuolistaminen, kuin myös kuormituksen lisääminen tulee olemaan olennainen osa jokaista tavoitetta. Jos olet ikinä katsonut raskaiden kahvakuulien tai käsipainojen hintoja, ymmärrät mitä tarkoitan. Kyseessä ei vieläkään ole pakollinen asia, pärjäät hyvin ilmankin. Ei kaikilla välttämättä ole edes aikaa salille, enkä siihen ketään pakota. Kuntosaliharjoittelu kuitenkin toimii, ja pidemmän päälle se voittaa kotikuntopiirit jos vain itse annat sille mahdollisuuden. Jos olet enemmän juoksuihmisiä, harkitse kuntosaliharjoittelua alkuun vaikka kaksi kertaa viikossa.Lupaan että se tekee ihmeitä juoksemiselle.

Käytännössä: Maksimoi tulokset lisäämällä hieman kuntosalitreeniä harjoitteluusi jos vain mahdollista!

 

YHTEENVETO

Tässä listaa sen mukaan mitä enempi taskussa sattuu massia olemaan

1. Liiku. Kehonpaino on vastuksesi ja jalat kantaa

2. Kahvakuulat ovat loistava lisä monipuoliseen ja tehokkaaseen harjoitteluun kotosalla ja ulkona

3. Anna punttikselle mahdollisuus.

facebook

Jos pidit tekstistämme, seuraa meitä myös facebookista! Sieltä saat jos jonkinlaista vinkkiä ja linkkiä parempaan vointiin, liikkumiseen ja suorittamiseen!

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…