Punnitse & Säästä: Ensipuraisut

PjaS

Olemme päässeet yhteistyöhön herkku- ja terveyspuoti Punnitse & Säästä Rovaniemen kanssa. Jos joku ei vielä ole käynyt, on P&S -kaupoissa paljon irtokamaa pähkinöistä siemeniin, jauheisiin, hedelmiin ja kaikkeen ravintoon mitä oikeastaan terveyden ja hyvinvoinnin nimikkeellä voidaan myydä. On siellä vähän herkkujakin, niin kuin suklaapähkinöitä. Ja suklaakaikkea.

Saimme heiltä mahtavan tervetuliaispaketin yhteistyön kunniaksi, ja puoti pyysikin meitä hieman tutustumaan ja maistelemaan muutamia tuotteita. Haluan heti alkuun sanoa että emme saa heidän mainostamisestaan tai näiden tuotteiden testauksesta rahaa, vaan enemmänkin meitä pyydettiin antamaan rehellinen mielipide niin mausta kuin laadustakin, ja kartoittamaan hieman mitä perää tuotteilla on.

Haluamme tehdä tämän vähän vaihe vaiheelta ja aines kerrallaan jotta tunnemme ja koemme selkeästi ravinteiden vaikutuksia. Olemme noin viikon verran kohta kokeilleet näitä ravinteita, ja haluan jakaa hieman alkufiiliksiä ja muutamia huomioita. Ekana kunnon testailuun pääsivätkin Spirulina ja Pakurikääpätee. Myös Maca -jauhetta ajetaan hiljalleen sisään. Mutta sitä ennen pieni maininta..

LeipäJaksamisleipä. Täytyy myöntää että jaksamisleivät loppui multa ja Tuomakselta ensimmäisten päivien aikana. Tuomas kävi jopa ostamassa sitä lisää. Olivat siis hyviä. Saatiin maisteltavaksi Chia-siemenillä koristeltua jaksamisleipää, joka pääosin on siementen lisäksi soijaa ja spelttiä. Se pitää sanoa että leipä maistui oikein hyvältä, ja samalla omaa loistavat ravintoarvot.

Jaksamisleivässä on melkoinen määrä proteiinia, melkeinpä 27g sadassa grammassa, mikä tekee siitä ihan varteenotettavan vaihtoehdon perus maitorahkoille. Lisäksi jaksamisleipä sisältää mukavasti Omega-3 rasvahappoja, jotka monelta vähemmän kalaa syöviltä uupuvat ruokavaliosta. Naposteltavaksi ja välipalaksi loistoratkaisu. Emme itse tarvinneet edes mitään lisäkkeitä leivän päälle vaan se meni tuollaisenaan.

 

TESTAUKSESSA

Pakurikääpä. Kyseessähän on puussa kasvava sienilajike, mikä löytyy juurikin näiltä korkeuksilta ja on ollut pitkään käytössä esimerkiksi Itä-Euroopan seuduilla, etenkin Venäjällä Siperian alueella. Olen nyt kokeilujen aikana nautiskellut sekä pussista tullutta pakurikääpäteetä kuin myös Puhdistamon Instant Pakuria, joka on kuumaan veteen sekoitettava jauhe.pakuri

Pakurikääpällä on oma vahva ominaismakunsa, mikä ainakin itselleni hyvin maistuu. Tämä tee on nyt hetken aikaa korvannut perinteistä aamukahvia, eikä se haittaa yhtään. On aikaista sanoa onko tällä positiivisia vaikutuksia, mutta ainakin talvipakkasille soveltuu oikein hyvin ja maistuu hyvältä.

Siinä missä en ihmisistutkimuksia löytänyt tästä teestä, on sillä tehty palon labraleikkejä. Näistä käy ilmi että Pakurikääpä omaa runsaasti mukavia antioksidantteja. Nämä antioksidantit auttavat vastustuskykyä taistelemaan jos vaikka mitä vaivaa vastaan. Ihmiskokeita odotellessa vaikuttaa vahvasti siltä että pakurikääpä on terveydelle ja immuniteetille hyväksi.

Shake_spiSpirulina. Testaillaan Tuomaksen kanssa molemmat tällä hetkellä Spirulinaa. Spirulinahan on levää ja bakteerilajike. Hienoin juttu Spirulinassa on aines nimeltä C-Phycocyanin, jota on noin 20% Spirulina-annoksen painosta. Kuten tuon molekyylin nimikin kertoo, Spirulinan parhaat hyödyt menee melkoiseksi biokemiaksi ja supertieteeksi. Mutta sanotaan nyt vain näin että aineella on positiivisia vaikutuksia hermostoomme, vastustuskykyyn ja tulehduksien vähentämiseen. Kaiken kaikkiaan tiede on todella lupaavaa Spirulinan osalta.

Tätä on siisti sekoittaa smoothieiden sekaan. Ensinnäkin, se saa aikaan aina vihreää kamaa. Ja mikä on terveellisempää kuin vihreä smoothie? Vaikka vähän härskin hajuista, ei Spirulina smoothien seassa maistu juuri lainkaan. Jatkamme tämän levän käyttöä vielä ja katsotaan mitä huomaamme. Se vaikuttaa kuitenkin oikein lupaavalta. Muutaman salikerran jälkeen ja yleiseen päiväfiilikseen nähden tuntuu piristävän menoa.

Lähteet:
1: Cui, Y. Kim, D-S. Park, K-C. 2003. Antioxidant effect of Inonotus obliquus
2: Lee, I-K. Kim, Y-S. Jang, Y-W. Jung, J-Y. Yun, B-S. 2007. New antioxidant polyphenols from the medicinal mushroom Inonotus obliquus
3: Nakajima, Y. Sato, Y. Konishi, T. 2007. Antioxidant small phenolic ingredients in Inonotus obliquus (persoon) Pilat (Chaga)
4: http://examine.com/supplements/Spirulina/
Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…