kuinka selvitä pyhistä

Lähivalmennuskilpailumme päättyi eilen. Kiitokset kaikille osallistumisesta! Osanottajia tuli paljon ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kaikki osallistujat toki saavat hienon tarjouksen palveluihimme, joten tarkkailkaa sähköpostianne!

pyhät2Joulu tulee. Kaikki vaakoja tuijottavat panikoi. Syöminen ahdistaa jo nyt. Ehkä olemme antaneet luvan päästää homman ihan lapasesta, ehkä olemme kieltäneet itseltämme jo listan ruokia joka on pidempi kuin lapsuuden lahjatoive joulupukille. Haluan auttaa sinua selviämään joulusta ilman omatunnon täystuhoa. Aloitetaan hävittämällä sana ”selvitä”.

MITÄ NÄET?

Lopeta selviytyminen. Olet varmasti nyt jo lukenut kymmeniä artikkeleita siitä miten välttää joulun kiloja ja polttaa kinkkurasvat ja nönnönnöö. Jos et ole, niin minä olen kyllä lukenut sinunkin puolestasi, usko pois. Tämä on ihan älytöntä. Ihmisten puhtaasti negatiivinen ajattelumalli ja jopa pakkomielteinen ”puhtaasti syömisen” tapa on aika haitallinen. Toisaalta taas, ymmärtäähän sen kun ympäristömme on näinkin lihottava.

Mitä jos olisit yhdistämättä joulua mättösyömiseen? Mitä jos kohtelisit näitä viikkoja kuin kaikkia muitakin viikkoja elämästäsi? Jos et ole lähiaikoina tähtäämässä kilpalavoille, on täydellisyyden tavoittelu melko turhaa.

Pyhäpäivissä ei ole mitään selviämistä. Mikä sinua estää tekemästä valintoja joita teet ympäri vuoden? Ota nämä vinkit mukaasi jokapäiväiseen elämääsi. Pidä ne mukana, pyhästä huolimatta.

  • Syö mielellä. Nauti ruoasta ja etenkin nauti ruokaseurastasi. Mieletön syöminen ja konvehtirasioiden tyhjentäminen harvoin on nautinnollista tai mielellistä. Se on vain mättämistä.
  • Ihmiset tulevat kritisoimaan ja naureskelemaan valinnoistasi. Älä välitä siitä. Persoonasi ei ole kiinni siitä kuinka paljon syöt. Olet tehnyt valintasi, ja ne heijastuvat tavoitteistasi. Nauti ruoasta äläkä välitä naljailijoista.
  • Syö rauhassa ja kunnes tyytyväinen. Aterian tulisi kestää vähintään kymmenisen minuuttia. Santsaatko? Kysy itseltäsi 5-10 minuutin säteellä jos mielesi tekee enempää. Jos tekee, ota lisää. Syö kunnes tyytyväinen. Usein kuitenkin pieni venailu vähentää ruokahalua kun kehosi pääsee oikeasti vihdoin kärryille siitä mitä olet sille syöttänyt.
  • Syö ensin ravintotiheää ja monipuolista ruokaa. Panosta etenkin kasviksiin ja proteiiniin. Tee sitten vasta muita valintoja
  • Ota rennosti. Stressi on aivan turha osa syömistäsi. Älä kiellä tai rajoita itseäsi liikaa.
  • Kerta kiellon päälle. Okei, vetäiset siinä sitten puoli levyä piparitaikinaa. Katso ettet tee kertaa kiellon päälle. Yksinkertaisesti selitettynä, koeta pitää toinen valintasi hyvinvointiasi ja terveyttä tavoittelevana. Älä anna homman lähteä lapasesta, vaan palaa aina polulle. Tee hyviä ratkaisuja huonompien perään niin pysyt oikeassa suunnassa.

Oikein leppoisia ja stressittömiä pyhiä kaikille!

10847129_768503223221981_2143440809_n

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…