Superpunnerrusartikkeli II: Paranna punnerruksiasi

Kahvapunnerrus_4Nuori nainen makasi siinä mahallaan lattialla, kädet leuan korkeudella, ja yritti punnertaa itseään ylös maasta. Hän ei millään onnistunut, se ei ollut edes lähellä. Tämä urheilija ei päässyt punnerruasennossa ylös maasta, saati saanut yhtäkään kunnollista punnerrusta. Hän oli ärtynyt, ihmeissään ja häpeissään. Olen itsekin ollut samassa jamassa. En joskus saanut yhtäkään kunnollista punnerrusta. Tämä on ihan yleinen asia. Sitten on olemassa se luokka joka saa punnerruksia mutta se näyttää aivan kammottavalta. Emme halua kuulua kumpaakaan ryhmään.

Mitä tälle yllä olevan tarinan naiselle kävi? Kelataan eteenpäin muutama kuukausi, ja tyyppi punnerteli menemään jopa 7 toistoa aivan mahtavan kauniilla tekniikalla. Uskon että kuka tahansa voi kehittyä tekemään oikeita, kunnollisia punnerruksia. Se vaatii vain harjoittelua. Haluan tässä artikkelissa jakaa takuuvarmat vinkkini punnerruksissa kehittymiseen. Katsotaan kuitenkin ensin mitä ei tehdä.

 

NAISTEN PUNNERRUKSISTA

Naisten punnerrukset ovat typerä nimi. Luomme heti alkuun mielikuvan ja ennakkoasenteen siitä, ettei naisten edes tulisi pyrkiä kunnollisiin punnerruksiin. Toiseksi olen valmentanut useita naisia jotka punnertavat nätimmin kuin miehet. Puhutaan tästä eteenpäin polvillaan punnertamisesta.

En suosittele polvillaan punnertamista kenellekään, niistä ei vain tunnu olevan hyötyä kunnon punnerrusten kehittämiseen. Olen nähnyt älymonta urheilijaa jotka paukuttavat kymmeniä polvipunnerruksia mutta eivät siltikään saa yhtään tiukkaa punnerrusta. Toiseksi, ne ryssivät hieman punnerrusten kaunista mekaniikkaa. Polvet maahan lyömällä poistamme keskivartalolta ja lantiolta suuren osan työstä, vieden pois yhden harjoituksen parhaista eduista.

Kolmanneksi kun puhutaan voimantuotosta, polvipunnerrukset tuppaavat eroamaan hieman normaaleista punnerruksista. Koska polvemme ovat maassa, on kehomme hieman suuremmassa kulmassa maahan nähden, mutta kädet ovat silti suoraan alaspäin. Tuotamme lopulta voimaa eri suuntaan, eli alaviistoon. Tämänkin takia polvipunnerrukset eivät kannat kovinkaan hyvin normaaleihin punnerruksiin, saati sitten normaaliin arkipäivän elämään.

 

PUNNERRUSLÄÄKE

Kuinka sitten kehitymme punnertamaan? Tehdään liikkeestä helpompi. Tämä tapahtuu nostamalla käsiä korkeammalle tasolle. Tässä voidaan sitten käyttää mielikuvitusta. Salilla levytanko räkissä tai smithissä, penkit, stepperit tai boksit käyvät esimerkiksi hyvin korokkeiksi. Punnertaessa pidetään sama ryhti kuin kunnollisissakin punnerruksissa, keskivartalo ja lantio tiukkana, sekä pyritään käsiasennossa nuolen muotoon.

Mene niin korkealle että saat täyden liikelaajuuden kunnollisen punnerruksen ainakin sen 5 toiston sarjan. Tästä on helppo kehittää eteenpäin. Tee 5–6 toiston sarjoja, ja aina kun saat sen 5 tai 6 toistoa tehtyä, siirry hieman alemmas. Voit myös jossain vaiheessa vähentää toistomäärän 3–5 toiston alueelle. Aina kun nykyinen taso onnistuu täydellä liikelaajuudella ja tiukalla ryhdillä, siirry alemmas. Ole kärsivällinen ja lopulta olet maan tasalla ja teet loistavia oikeita punnerruksia! Tee vähintään 2–5 sarjaa per harjoitus, ja suosittelen tekemään punnerruksia 2–5 kertaa viikossa. Mitä enemmän viikon aikana saat punnerrettua, sitä nopeammin todennäköisesti kehityt. 5 kertaa viikossa kuitenkin riittää hyvin, joka päivä ei tarvitse punnertaa. Kaksi tai kolmekin kertaakin tuo varmasti tuloksia.

Kokeile tätä reseptiä ja kerro kuinka se on toiminut! Jos sinulla on omia toimivia keinoja, voit jakaa niitä myös kommenteissa ja facebook-sivuillamme.

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…