tehoa arkeen

Tämän päivän artikkelimme tulee valmentajaltamme Tuomakselta! Tuomas on myös UniFit Oyn perustajajäsen, ja tällä hetkellä vetää juoksukoulujamme ja on Rovaniemen salibandyseura RSB-Teamin päävalmentaja.

Thomas_kansiAsumme hyvinvointivaltiossa.Mukavasta sängystä noustuamme, istuudumme pöydän ääreen juomaan kahvia ja tästä hyppäämme autoon, jolla liikumme töihin istumaan päätteen luokse. Kotiin päästyämme pystymme viettämään illan mukavasti sohvalla television ääressä odottaen uutta samanlaista päivää.

Elämästämme on tullut helppoa.

Ei tarvitse ihmetellä miksi kansa voi yhä huonommin ja huonommin. Et voi välttyä kuulemasta sanontaa ”kuinka asiat ennen oli toisin” tai ” kyllä minun nuoruudessani..”

Samaan aikaan yhä suuremmat rahasummat liikkuu liikunta-alan ympärillä ja meille kerrotaan miten jokainen tarvitsee oman personal trainerin aloittaakseen liikunnallisen elämän.

HÖPÖHÖPÖ!

Jokainen meistä pystyy itse lisäämään aktiivisuutta elämässään omilla valinnoillaan ja tekemään omilla päätöksillään Suomesta liikkuvamman kansan!

Olen listannut teille seuraavaksi vinkkejä miten tuot lisää liikuntaa elämääsi:

1. Herää aikaisemmin; käytä hieman aamulla aikaa aktivoidaksesi kehoa heti herättyäsi. Tee muutama venyttelyliike tai käy pienellä kävelyllä. Kevyt liikunta aamulla herättää kehon ja mielen ihan eri tavalla kuin kiire aamurutiineissa!

2. Menetkö autolla tai bussilla työpaikalle/kouluun? Tee pieni kävelylenkki ennen kuin istut lämpöiseen kulkuneuvoon. Mene normaalia kauemmalle pysäkille tai kierrä kortteli ennen matkaa. Voit myös esimerkiksi parkeerata auton hieman tavallista pidemmälle jotta pääset kävelemään hieman ylimääräistä

3. Monella meistä on oma koira kotona. Käy hieman tavallista pidempi lenkki sen kanssa tai tee se hitaasti hölkäten

4. Etsi mukava porukka missä harrastaa liikuntaa. Monessa paikassa on harrasteporukkoja ja kerhoja, missä voi pelata pallopelejä hyvällä mielellä hymy huulilla.

5. Istutko päätteen ääressä päivät pitkät? Nosta tietokone korkeammalle ja tee välillä töitä seisten. Näin kehosi aktivoituu paremmin ja mahdollisest selkä- ja hartiavaivat voivat vähentyä. Kannattaa myös vaihdella asentoa vähän väliä istuessasi.

6. Vaihdatko kaveren kanssa kuulumisia usein herkkujen ja kahvin ääressä? Mitäpä jos vaihtaisitte sisäilman ulkoilmaan ja raikkaassa säässä vaihdatte ajatuksianne elämästä. Kunto kehittyy ja maailma paranee!

En paljoa puutu politiikkaan, mutta meidän pääministeri Alexander Stubbin liikunallinen filosofia perustuu ajatukselle, että tunti liikuntaa antaa lisäenergiaa kaksi tuntia. Ei ne politiikot aina puhu palturia!

Asuinympäristömme on täynnä virikkeitä, joilla voimme tuoda aktiivisuutta lisää elämäämme.

Mitkä ovat sinun vinkkisi aktiivisempaan elämään? Jaa ne Facebookissame tai kommenteissa!

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…