5 Vinkkiä juoksuharrastuksen starttaamiseen


Eilen tosiaan pingottiin Rovaniemen Maratonia eripituisia matkoja. Sen kunniaksi starttasimme täällä UniFitillä juoksuviikon! Eli tullaan puhumaan paljon juoksemisesta ja kaikesta siihen liittyvästä. Juokseminen on hieno laji ja olemme molemmat Tuomaksen kanssa sen suuria ystäviä ja kannattajia, se menee vähän kuin yksi yhteen yhtiömme kuvan ja arvojen kanssa; Juokseminen on helppoa toteuttaa ja sitä pystyy tekemään missä vain ja miten vian, eikä se vaadi kovin suuria kustannuksia.

Monet meistä elävät vielä siinä pitäisi tai haluaisi -maailmassa. Nyt kysynkin, haluaisitko sinä vihdoin aloittaa tai jatkaa juoksuharrastustasi? Asioiden aloittaminen ja tapojensa muuttaminen ei ole helppoa, joudut kohtaamaan kolme asiaa. Kysy siis itseltäsi:

1. Oletko Halukas? (Haluatko muutosta, haluatko alkaa juoksemaan ja mahdollisesti kohentaa kuntoa ja terveyttä?)

2.  Oletko kykenevä? (Jos sinulla on toimivat jalat, vastaus on kyllä!)

3. Oletko valmis?

Viimeinen kysymys on kaikista tärkein. Oletko oikeasti valmis? Uuden aloittaminen vaatii paljon, ja monet asettavat itse kynnyksen aivan liian korkealle ihan vain kompastuakseen siihen alkumetreillä. Haluamme auttaa. Jaan kanssasi nyt 5 vinkkiä siihen, kuinka pääset vielä paremmin alkuun kohti aktiivisempaa elämää:

RAUHOITU & ALOITA HELPOSTA

Liikunnanohjauspiireissä kutsutaan toisinaan tietynlaista kuntoiluryhmää ”turisteiksi”. Turistit saavat impulssin aloittaa uuden harrastuksen, lähtevät haasteeseen kaasu pohjassa sata lasissa ihan vain lopettaakseen parin viikon päästä. He eivät olleet valmiita. Sen lisäksi monet lähtevät uuteen tapaan täysremontin näkökulmasta. Aloita juoksuharrastuksesi niin pienestä, että varmasti pystyt tekemään sen säännöllisesti vähintään parin viikon ajan. Oli se sitten vain korttelin hölkkääminen tai ihan vain ulos lenkkareilla meno. Kunhan aloitat. Hiljalleen nosta tätä määrää kun olet valmiimpi. Haluan, että olet vähintään 90 % varma siitä että pystyt pitkäjänteisesti sitä tekemään. Muuten tämä tapa putoaa kelkasta. Aloita siis niin helposta ettet voi epäonnistua!

ASETA VIHJEITÄ

Puhuimme aikaisemmin tällä viikolla tapasilmukasta. Tapamme ja rutiinimme tulevat aina jonkun tietyn vihjeen tai triggerin kautta. Luo itsellesi siis juoksuun painostava ympäristö ja viljele vihjeitä: Laita lenkkivaatteet sängyn viereen ennen nukkumaanmenoa, tai lenkkarit ensimmäiseksi oven eteen. Esimerkkejä on puoli miljoonaa, kunhan pusket vain kotonasikin tietoisuuteen sitä, että haluat lähteä juoksentelemaan.

HYVÄKSY NYKYHETKI

Käyt ensimmäisiä kertoja lönköttelemässä. Olet väsyneempi kuin oletit, paikat ovat kipeänä, ei ole kivaa. Emme olekaan välttämättä heti huippukunnossa. Tiedän, että uuden aloittaminen tai vanhan jatkaminen voi olla turhauttavaa, koska mietit vain sitä kuinka huonossa kunnossa tai kehno olet tällä hetkellä. Unohda se, älä turhaudu. Tämä on lähtötasosi. Suunta on vain ja ainoastaan ylöspäin. Kuukausien päästä katsot sitä ylpeänä kuinka pitkälle olet tullut. 

SUUNNITTELE

Kirjoita tarkasti ylös aikomuksesi edellisenä iltana. Todennäköisyytesi ryhtyä toimeen on paljon suurempi jos kirjoitat juoksusuunnitelman vaihe vaiheelta läpi, ja luot itse tulevan rutiinin: Mitä teet (laita lenkkarit jalkaan, astu ulos, juokse 2km, tule sisään), moneltako sen teet, mistä juokset, mitä kuuntelet, jne. Kirjoita tarkka suunnitelma, edes kerran. Vaivannäkösi palkitaan 

OLE VASTUUSSA

Me kaikki tarvitsemme välillä hieman takamukselle potkimista. Aina ei huvita, ymmärtäähän sen. Mutta on eri asia kun olet vastuussa aikomuksistasi jollekulle. Joku luottaa sinuun, joku muukin haluaa onnistumistasi ja puskee sinua eteenpäin pikkukivien yli. Ota siis mahdollisesti ystävä tai jopa mielitiettysi mukaan tähän hommaan, tai ainakin kerro aikomuksistasi.

Myös me haluamme auttaa! Siirrä vastuu suunnittelusta ja kannustamisesta meille. UniFit starttasi juuri eilen uuden juoksukoulun, jossa me muovaamme sinulle uuden juoksuharrastuksen tarpeidesi ja toiveidesi mukaiseksi! Saat kaiken tarvittavan tiedon juoksemisesta, apua juoksutekniikkaan ja kehonhuoltoon sekö paljon muuta! Voit myös ottaa kaverisi mukaan! Valmentajanasi toimii vanha SM-kisojen pinkoja ja yleisurheilukoutsi Tuomas Laakkonen, lisätietoja juoksukoulustamme löydät Tuotteet -välilehdestä.
https://www.facebook.com/UnifitOy
Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…