Liikekokeiluja: Deadbug kuminauhoilla


On aika päivittää liikevalikoimaasi. Kokeilun alle joutuu taas keskivartaloharjoite. Viimeksi testailtiin vaikeutettua pitoa, toivottavasti diggasitte. Nyt katsellaan uutta variaatiota Deadbug -harjoitteesta, joka on jo itsessään YouTube -kanavallamme. Jos et sitä vielä ole kokeillut, kokeile sitä ensin ja tule sitten takaisin tänne. Kyllä minä odotan.
MIKSI?

Ensin alkuun krediitit taas muualle. Tämä liike on pöllitty akselilta Mike RobertsonTony Gentilcore

Okei, sitten keskivartaloon ja hengittämiseen. Eli tässä harjoituksessa tarkoitus on taas estää liikettä. Liikettä yrittää aiheuttaa kaksi asiaa:

1) Kuminauha, joka vetää rintarankaasi suuntaan jos toiseen

2) Jalat, jotka yrittävät kääntää lantiota.

Nyt jos sinussa on jo etsivän vikaa, hokasit ehkä että lantion ja rintarangan liikuttamisesta ja liikkeen estämisestä vastaa keskivartalo! Eli vatsalihakset pääsevät tekemään törkeän määrän töitä. Koska tämä ei kuitenkaan ole tarpeeksi, otamme mukaan hengityksen. Ja kuten hengityksestä hieman ohimennen jo mainitsinkin, on sitä säätelemässä ikiomat vatsalihaksemme, etenkin syvissä kerroksissa.  Tällä yhdistelmällä saamme aikaan tappavan tehokkaan vatsalihasrääkin, kokeile näiden ohjeiden mukaan: 

MITEN

Aloitusasento: 

1) Makaa selälläsi, nosta kädet ja jalat suoraan ilmaan (90 asteen kulma). Polvet ovat samassa 90-kulmassa. Paina alaselkää lättänäksi maahan, tämä nostaa häntäluutasi hieman maasta. Pidä paine koko liikkeen ajan.

2) Hengitys hyvin oleellinen osa suoritusta! Vedä palleaan syvää henkeä käsien ja jalkojen ollessa ylhäällä

3) Kiinnitä kuminauha taaksesi tai sivullesi ja vedä se jännitykseen niin että nauha on venyneenä käsiesi ollessa lähes suorassa 90 asteen kulmassa. käsiä voi pitää myös kehossa kiinni etenkin kuminauhan tullessa sivulta

Liikkeestä:

1) Vie toinen jalka suoraksi alas niiden kuitenkaan koskematta maata. Hengitä samalla ulos, aivan tyhjäksi. Siinä vaiheessa kun ei ilmaa enää tule ulos, pidä sekunnin tauko. Tämän jälkeen nosta jalka alkuasentoon hengittäen samalla sisään

2) Toista sama homma toisella jalalla

Muista pitää kuminauha paikallaan jatkuvassa jännityksessä. Sisäänhengitystä suosittelen nenän kautta, uloshengitystä suun kautta. Muista painaa alaselkää maata kohti!

Tämä harjoitus on helppo tehdä väärin. Silloin liike ei tunnu missään ja tulet todennäköisesti toteamaan harjoitteen surkeutta. Mutta lue ohjeet huolella, tee täysin niiden mukaan, ja saat elämäsi vatsalihaspoltteen!
Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…