Liikekokeiluja: Vaikeutettu Pito

Tänään haluan näyttää teille erään liikkeen jota pidän loistavana harjoitteena keskivartalolle, ja yleisesti koko kehon hallinnalle ja aktivoinnille, sekä kehon tuntemiselle. Kyseessä on vaikeutettu staattinen etupito, eli vaikeutettu pito.

MIKSI?

Kuten videossa alussa totesinkin jo, ehkä hieman kärjistäen, ei tasapainossa ja kehon ja liikkeen hallinnassa ole oikeastaan paljoa muuta kuin taitoa rentoutttaa ja jännittää oikeita lihaksia oikean aikaa. Kaikki liike ja toiminta syntyy näistä lähtökohdista. Kehon signaalit ja käskyt ovat sitten se asia, jotka tämän muutoksen saavat aikaan. Mutta mitä paremmin osaamme aktivoida mitä tahansa kehon osaa, sitä helpommin se tulee myös äkillisessä tilanteessa.

Toinen hyvä syy kokeilla liikettä on sen haastavuus. Staattisen pidon maailmanennätys on älypitkä, joku reilu 80 min. Mielestäni yli 2 minuutin pito on jo turhaa. Siinä vaiheessa olet löytänyt asennon ja linjauksen, joka aktivoi mahdollisimman vähän lihasta. En halua harjoittelusta taloudellista. Silloin kun treeni on taloudellista, harjoittelun hyöty katoaa (Ainakin kun puhutaan voiman kehittämisestä). Nyt saat paikat jumiin ja keskivartalon tulille alle 20 sekunnissa. 

MITEN?

Eli videossa on jo aika hyvä ohjeistus siitä kuinka tätä touhua pitäisi suorittaa. Tee 3-5 sarjaa ja noin 10-20 sekunnin toistoja. 
1. Mene staattiseen etupitoon
2. Jännitä vaihe vaiheelta koko kroppa tiukaksi: Polvet (reisilihaksien jännitys), lantio (pakara ja vatsa tiukaksi), kädet (Nyrkit maahan), sekä yläselkä (kyynärpäät kohti lantiota). Liikettä ei kuitenkaan juuri pitäisi tapahtua. 
3. Pidä koko keho niin jännittyneenä kuin pystyt sen 10-20s. Jos teet homman oikein, et paljoa kauempaa pysty jännittämään. 

Kokeile liikettä ja kerro kokemuksistasi kommenteissa!

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…