Vinkki: Pukeudu paremmin pakkasille!

Meiltä Unifit Oy:n koutseilta on kyselty neuvoja talvipukeutumiseen, kun halutaan urheilla ulkona. Juoksuvalmentaja Tuomas jakaa nyt omat neuvonsa, kun lähtee juoksemaan -20-25 asteen pakkasilla.

Tuomas_talviasu2

Kovempi pakkanen on helppo tekosyy olla lähtemättä lenkille. Pikku tujaus asennetta ja oikea vaatetus on avainasemassa, jotta pääsee nauttimaan pakkassäästä. Monesti ajatellaan, että pakkaspukeutuminen vaatii erikoisia niksejä. Helpotukseksi voin kuitenkin sanoa, että sen on vallan yksinkertaista!

Säässä kuin säässä homma lähtee miellyttävistä materiaaleista, jotka ovat suoraan ihoa vasten. Itse suosin saumattomia alusvaatteita ja sukkia, jotta hiertymiä ei tule. Pitempivartiset sukat suojaavat myös nilkkaa sekä antavat lisälämpöä jaloille.

Hyvä hengittävä aluskerrasto on myös satsaamisen arvoinen asia. Minä käytän pidempää paitamallia, jotta lantion seutu pysyy lämpimänä, eikä paita käy nousemaan juostessa ylöspäin.

Lisävinkki! Jos sinusta tuntuu, että reidet tai peppu kylmettyy lenkin aikana, pue pidempimalliset alushousut tai shortsit kerraston päälle antamaan lisälämpöä.

Yläkropalle laitan yleensä kerraston päälle vielä pitkähihaisen hengittävän t-paidan, koska ylävartalo ei juostessa tee niin paljon työtä kuin jalat.

Päällimmäisessä kerroksessa käytän tuulta kestäviä ja talviurheiluun suositeltuja housuja sekä takkia. Näiden lisäksi suojaan nilkkani säärystimillä sekä kaulan huivilla.

Eräs asia, joka yleensä unohtuu, on pipon ja hanskojen merkitys. Niiden kannattaa myös olla hengittävää materiaalia ja tarpeeksi suojaavaa, jotta ranteet/korvat eivät palellu.

Lisävinkki! Nosta huivi suun ja nenän eteen. Näin sisään hengitettävä ilma lämpenee, eikä pakkanen pääse pureutumaan hengityselimistöön. Jos pakkanen tuivertaa kovasti, niin ota toinen huivi mukaan lenkille, jonka voit vaihtaa lennossa, ensimmäisen alkaessa jäätyä.

Yksinkertaista, lämmittävää sekä tietenkin muodikasta!

 

KERTAUS:

  • Suojaa erityisesti nilkka, lantion seutu, ranteet sekä kaula että pää.
  • Ihoa vasten olevat vaatteet saumatonta ja miellyttävää materiaalia
  • Suosi hengittäviä materiaaleja. Jos vaate ei hengitä niin hiki käy lenkin aikana kylmettymään kroppaa vasten.
  • Päällimmäinen vaatekerros talviurheiluun suunniteltua tuulta kestävää materiaalia
  • Yläkroppa kaipaa enemmän suojaa kuin alakroppa. Jos tuntuu, että reidet/peppu paleltuu lenkillä, käytä shortseja kerraston päällä.
  • Panosta myös hanskoihin sekä pipoon

Hauskoja pakkaslenkkejä!

 

JÄIKÖ KYSYTTÄVÄÄ?

Toivottavasti vinkeistämme oli sinulle apua. Pyydämme että jaat tämän tekstin lenkkikavereillesikin, jotta vältät yllättävät peruutusviestit kovillakin pakkasilla! Jos jokin jäi vielä mietityttämään, laita meille kysymystä tulemaan Facebook-sivuillemme, tai vaikka Tuomaksen sähköpostiin tuomas.laakkonen@unifit.fi. Vastaamme mielellämme ja mahdollisimman nopeasti jokaiseen kysymykseen!

facebook

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…