sorsasta peipoksi

Peippo_laajaLevi on siisti mesta. Siellä keskellä kaikkea pienessä Fitnesspöntössä asustaa Laura Peippo. Laura on Personal Trainer ja bootcamp -koutsi sekä varsinainen oman elämänsä sankari. Jos joku lukijoista muistaa, on minulle elinikäiset kaunat Lauraa kohtaan omista bootcamp -kokemuksistani.

Nyt tää tyyppi on lähdössä ens kuussa Siperiaan juoksee puolimaratonia. Miettikää, siellä on niin kylmä että lentokoneetkin työnnetään liikkeelle. Me haluttiin auttaa Lauraa selviämään tästä koettelemuksesta entistä paremmin, joten järjestettiin yhden päivän juoksukoulu.

Mutta yhden asian ensin haluan sanoa: Lintuvitsien ja sanaleikkien määrä tulee aina olemaan loputon Peipposen tapauksessa. Armoa ei tunneta. Nyt kun se on saatu sydämeltä, katsotaan miten sorsaa lähdettiin koulimaan.

TEKNIK!

Juoksukoutsimme Tuomas heitti osuvasti että Lauran juoksu näytti ensin enempi Sorsalta kuin Peipolta. Sen oli Peippo itsekin huomannut: Pohkeet löi juntturaan pikkuisestakin juoksusta ja juoksu töksähteli.

Lähdettiin ulkoilemaan, ja jouduin itsekin mukana juoksemaan messissäni viisi eri kuvausvälinettä ja mediapalikkaa. Suuri osa harjoittelusta pyrki saamaan askeleeseen rullaavuutta ja vaihtamaan eteen töksähtävän ja jarruttavan kanta-askeleen korkealla lantiolla rullaavaksi ja taloudelliseksi käynniksi.

Krediittiä pitää antaa, Peippo oppii nopeasti. Kaikki harjoitteet meni nappiin pienen treenailun jälkeen. Kyllä tästä hyvä tulee.

Peippo_treeni

PUNTILLE

Sit mentiin salille. Toki vedettiin ennen treeniä vielä törkeät mättösafkatkin, mutta ei siitä sen enempää.

Halusin nopsaa vain demonstroida pari loistavaa kuntosaliliikettä juoksuharjoittelun tueksi, pääpainon ollessa akillesjänteen ja pohkeen vahvistamisessa sekä pakaroiden ja takareisien voimistamisessa. Samaa asiaa painotettiin kuin juostessakin: Jalka tuodaan kehon alle ja lantio tuodaan korkealle. Tähän taaksepäin tehtävät askelkyykyt ja Step-upit olivat kultaa. Bonuksena mukaan lyötiin vielä bulgarialainen haarakyykky.

 

HUOLTOA

Jotta siivet kantaisi koko puolikkaan maratonin, tulee huollonkin olla kunnossa. Pääasiassa annettiin niksit rullailuun ja kudosten hierontaan ja vapautukseen jalkapohjan, pohkeen, säären ja reisien (sivu, etu ja taka) alueilta. Käytössä oli niin palloja kuin rulliakin. Ja tuskasta oli.

 

BREAK A LEG!

Näillä ohjeilla ja tunnelmilla lopettelimme Levin reissumme. Laura on loistotyyppi, ja uskomme kyllä Peipon selviävän reissusta ihan vain ärräpäillä ja ronskilla huumorillaan. Voitte itsekin tukea ja seurata Lauran matkaa. Hänet löydät Facebookista ja tarinaa löytyy blogisivulta.

facebook

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…