Pysy bussissa

+725 copy

Kävelimme viime viikonloppuna elielinaukiolla Helsingissä. Kyseessä on Eliel Saarisen luoma linja-autopysäkki, josta löydämme kymmenkunta bussilaituria. Suurin osa näistä busseista kulkee aluksi täysin samaa rataa muutaman pysäkin verran ennen kuin ne jatkavat omillensa kohti määränpäätään ympäri Helsinkiä ja sen lähiseutuja.

Kuvittele pysäkit kuukausina, tai jopa vuosina. Bussi on se tapa jolla lähdet hyvinvointiasi, kuntoasi tai taitojasi kehittämään. Se on valitsemasi polku, yrityksesi kohti aktiivisempaa elämää. Hyppäät bussiin 38, sen on valitsema ruokavaliosi tai treenimuotosi. Olet nyt aloittanut muutoksesi. Istut bussissa kolmen pysäkin verran, jonka jälkeen uskot päässeesi jo pitkälle. Stop-nappulan älähdys kertoo että nyt on aika nousta pois. Kolmen pysäkin aikana tekemäsi työn tulos näkyy. Mutta pysäkillä kohtaat kysymyksen: ”Kuulitko siitä toisesta tyypistä, joka pääsi loistaviin tuloksiin bussilla numero 40?”

Et ole enää tyytyväinen. Otat nopeasti taksin ja kiiruhdat takaisin bussilaitureille. Valitset toisen bussin. Bussi numero 40 matkaa eri määränpäähän. Kuljet sitä kolmannelle pysäkille, saavuttaen ihan hyviä tuloksia. Ehkä on aika hypätä pois. Painat stop-nappia, ja astut ulos. Kuulet taas pysäkillä muista ihmisistä, jotka toista bussia kulkemalla saavuttivat paljon enemmän. Sinun pitää yrittää uudestaan. Bussi 42 saattaa olla avaimesi menestykseen. Tilaat taksin, ja lähdet kohti elielinaukiota.

 

SINULLA ON YKSI TEHTÄVÄ

Pysy bussissa. Pysy siinä saatanan bussissa. Älä hyppää pois, älä vaihda linjaasi. Pysy bussissa.

Tämän päivän tarina on mukaelma Amerikansuomalaisen taitelijan Arno Minkkisen pitämästä puheesta taideopiskelijoille. Siinä bussit olivat vain valokuvaustyylejä ja pysäkit vuosia. Taiteessa menestyminen on aika raakaa touhua. Suurin osa on jo tehnyt sen, mitä sinäkin haluat tehdä. Mikä sinun työsi erottaa muista? Tämä on täysin rinnastettavissa menestykseesi elämänmuutoksissa.

Ei ole olemassa yhtä taikabussia, joka veisi sinut perille muita nopeammin. Kun hyppäät bussiin, jokainen niistä kulkee ensimmäisten kilometrien ajan täysin samoja pysäkkejä. Kaikki toimivat dieetit, harjoitusohjelmat ja muutosprojektit sisältävät saman perustan ja ideologian. Kyse ei olekaan nyt niistä ensimmäisistä pysäkeistä. Kun pysyt bussissa, alkaa tuloksia syntyä.

Pitkäjänteisyys ja pitäytyvyys on kaikista tärkein ominaisuus menestykselle. Ei ole muuta tietä. Vasta useiden pysäkkien jälkeen sinun bussisi lähtee omille teilleen. Kun pysyt samassa bussissa riittävän kauan, alat erottua muista, alat oppia ja pystyt rakentamaan tiesi tarkemmin kohti määränpäätäsi.

Meillä on nykyään vain niin kiire. Pitäisi olla perillä vaikkemme ole edes ehtineet vielä aloittaa matkaamme. Sen takia hyppäämme pois kolmannella pysäkillä odottaen mullistavia tuloksia, ja palaamme kiireenvilkkaa taksilla takaisin jotta voimme vaihtaa suunnitelmaa. Todennäköisesti sinunkin taustallasi on vuosien elämäntapojen voima, ja sinä uskot että pysyvä muutos rakentuu kolmen kuukauden työllä?

Elämäntapojen muuttaminen ei ole helppoa. Se voi viedä muutamasta viikosta jopa yli puoleen vuoteen, eivätkä aivojesi hermoradat vieläkään välttämättä ole täysin mukautuneet uusiin tapoihisi. Halusi nousta bussista ja lopettaa saattaa välillä olla todella vahva. Kehosi tai kuntosi muuttaminen saattaa olla vielä pidempi projekti.

 

TÄRKEIN MATKASI

Voit koska vain aloittaa matkasi. Jos vaan haluat kokeilla eri busseja tai katsella niitten kulkua laiturilta, eivät nämä ohjeet ole sinulle. Jos kuitenkin haluat päästä pitkälle, toimi näin:

  1. Määränpääsi tulee olla merkityksellinen. Jos et ole matkaamassa mihinkään, tulet tottavie myös päätymään sinne. Älä vain hyppää bussiin ja toivo parasta. Kysy neuvoa tarvittaessa, arvioi voimavarasi ja tiedä mihin olet ryhtymässä.
  2. Hyppää bussiin. Hylkää muut vaihtoehdot. Tee valintasi äläkä katso taaksesi. Päätä heti, että tulet istumaan bussissa tarpeeksi pitkään jotta oikeasti näet mihin se on menossa. Tämä on omistautumista muutokselle. Ota tarvittaessa ystävä mukaan, tai ainakin hae sieltä tukea.
  3. Liiku silloinkin kun ei huvita. Nauti pienistä voitoista. Yksikin pysäkinväli on saavutus. Tee treeni vaikka se vähän tuntuukin epämukavalta. Et kadu sitä jälkeenpäin. Bussin jokainen pysäkki ei tule olemaan miellyttävä. Sinä oletkin tässä määränpään, et välipysäkin takia.
  4. Joka kerta kun repsahdat tai saavut katastrofin partaalle sinun tulee pysähtyä, arvioida, ja pysyä kyydissä. Epäonnistumisen ei tulisi johtaa bussista poistumiseen. Päinvastoin. Epäonnistuminen on tapahtuma, ei luonteenpiirre. Opit nyt jotain tärkeää tulevaa matkaasi varten.

Sinä olet lopulta vastuussa siitä, kuinka pitkälle matkustat. Pysy siis bussissa.

Comments are closed.

Löydä valopylvääsi

Elämäntapamuutos onnistuu paremmin pienemmän vastuksen reittien kautta. Käytä hyödyksesi valopylväitä, jotta pääset tehokkaasti alkuun. Näin se tapahtuu.

Kesytä Elefanttisi – Toiminnanohjaus ja liikunta

Toiminnanohjaus on elämäntapojesi ja motivaatiosi moottori. Sieltä saat tavoitteenmukaisen toimintasi ja fiksut valintasi. Liikunta voi olla tehokas keino tämän systeemin kehittämiseen. Mutta kaikki liikunta ei aivan toimi samalla tavalla.

Huumaavaa liikunta – Juoksijan hurmos

Mielekäs liikunta saa meidät liikkumaan enemmän. Hyvän fiiliksen hakeminen treenaamisesta on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi useita sisään rakennettuja järjestelmiä tukemassa tätä tavoitetta. Yksi niistä on juoksijan hurmos.

1 Sääntö elämääsi sopivaan muutokseen

Milloin päiväsi tulisi alkaa? Vasta kun saat sen valmiiksi. Elämääsi sopiva muutos syntyy joustavuuden ja keinovoiman avulla. Artikkelimme käy läpi tämän yksinkertaisen lähestymistavan elämäntapamuutoksiin. Kokeile tätä vaikka heti!

5 Erilaista kysymystä uuden vuoden lupauksiin

Uusi vuosi on lupauksia täynnä. Kuitenkin jopa 80-90% lupaajista lopettaa ennen aikojaan. Emme muutoksen alla usein rakenna tarpeeksi pitävää mallia toiminnalle. Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä jotta onnistut!

Elämäntapamuutoksen 3 sääntöä

Kaikki toimii kyllä hetken. Mutta mitä sitten kun dieetti tai treeniohjelma loppuu? Tutkimuksien mukaan jopa 80-90% ihmisistä palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa vuoden tai parin sisällä. Elämäntapamuutos pitää rakentaa aivan toisin. Päivän artikkelimme käsittelee kolme tärkeintä sääntöä.

2 työkalua parempiin valintoihin

Tahdonvoima ei todellisuudessa aja valintojasi. Asia on paljon monimutkaisempi, mutta niihin vaikuttaminen ei ole. Ota ohjat käsiisi ja hyödynnä liikunta- ja tietoisuusharjoittelun tuomat hyödyt parempiin valintoihin

Tahdonvoima on harhaa

Aika, jolloin tahdonvoiman puute oli syypää ylipainoon, addiktioon ja epäaktiivisuuteen on ohi. Olemme pahasti ymmärtäneet tahdonvoiman idean. Kyseessä ei ole mikään myyttinen energianlähde joka ohjaa valintojamme. Näin asia on todellisuudessa…